måndag 26 januari 2009

En veckas internet paus:-)

Nu går jag på internet semester...nä...jag behöver en paus, blir förmycket läsande på dagarna, ska väl hinna nåt mer:-) Kram alla, ses om en vecka! Love ya

söndag 25 januari 2009

........

Imorse tog jag tio över sju bussen till jobbet, går ju bara en gång i timmen så jag va supertidig till stan...frågade busschaffisen om jag kunde åka me till universitetet (endhållplatsen) å sen åka me tillbaka för det är ju så skönt i en varm buss, mcdonalds va ej öppet heller...men det skulle göra att jag blev försenad genom att hänga kvar på bussen...så jag tog en 30 min långväga promenad till jobbet, massa kringelikrokar...sen köade jag utanför MC kl 8, den MC nära gustavsvik....kännde mig så fånig att stå där å hänga innan 8...men sen bar det va till jobbet.

Nu har älskade Anders, Paula och Raffe (i magen) varit här, jag älskar dem, de är underbara! Old days! Käka lasagne och glarre...pluss alla deras godsaker...:-) Men jag har faktiskt varit duktig me vikten...gått båda dagarna:-)men nu föll jag en kortis bara:-)

Nu är mannen me Jonas och Turbo på bio. Jag la barnen nyss...jag sa till Jonna att hon är en så snäll storasyster, hennes svar va:- Men ibland slår Abbe mig och ibland slår jag Abbe:-)

fredag 23 januari 2009

Ok...hjälp mig gå ner lite:-)

Jag har ju gått ner endel sedan jag födde Abbe...men nu har det lixom tagit lite stopp, är inte så motiverad. är nöjd med vem jag är osv...men skulle verkligen inte vilja ha den där hängmagen över jeansen:-)
Skriver här, för min skulle så jag verkligen håller det. Tar en två-veckors period nu med sundare vanor och mer promenader så skall jag rapportera hur jag minskat:-)

Jag är verkligen så imponerad av mina vänner Rakel och Jonna som tagit tag i detta så ordentligt, stor applåd, Rakel är ju en pinne snart. Hon bakade 10 sorters julgodisar utan att smaka, hade endast en dag över julen hon åt lite mer!!!!!

Va jag i kyrkan på modeshow och självförtroende kväll i ons med 190 andra kvinnor och tjejer, ap-kul. Man behöver verkligen se på sig själv, lång, smal, kort, tjock som den vackraste personen i världen. Va så kul att se alla vackra modeller, olika storlekar, men alla dock så vackra!
Jag vill inte gå ner i vikt bara för att man ska göra det, utan för att bli lite bekvämare själv. Några kilo bara, lite mulligt e gulligt:-) Eller??????

Today

Jag och mannen lade oss samtidigt igår:-) Låg till å med och pratade och kollade igenom ett häfte vi ska göra till pappas fest. Vi lade oss halv tolv, rekord!!!!!!!!
Men barnen va morgonpigga, nä de väckte varandra, kom in till oss båda två på natten..så vid 4:00 va jag uppe...:-) satte på film efter film...slumrade till och från fram till 11:20:-) Men då hade jag gett dem frukost osv iallafall.

Städat mannens alla papper och räkningar på kontoret då Abbe hade rivit ner allt när jag sov, så tack Abbe för röran, nu tog jag tag i det så det blev av. Abbe va så trött så han lade sig i Jonnas säng vid halv 12 med nappen, jag pratade med mamma i telefon, sen somnade han, 3 timmar typ;.) jag å Jonna badade å sen målade hon å jag laga mat.

Nu har Jonna tittat på sin födelse och på mammas och pappas bröllopskort. Abbe badar. Jag ska snart till jobbet efter nio dagar ledigt. Jobbar 5 dagar på sträck nu.

Apropå bröllopsbilder osv så är Jonna så säker på att hon och kompisen Noel ska gifta sig. Hon ska få en ring av honom och de ska ha ganska många barn, antalet varierar:-) Men häromveckan när hon köpte en egen ring för sina sparade pengar så sa hon att-nu behöver jag inte gifta mig för nu har jag en ring.

tisdag 20 januari 2009

Bio for us girls

Ikväll är det bio...me tjejligan här...så kul..Crista ska ju nart få bebbe, på lör mer exakt om den kikar ut då det vill säga... det ska bli så kul att hinna gå nu innan.
Paula I miss you now!
Blir brudduellen:-) Cat fight:-)!

ps....angående det där me lugn kväll igår...hm..barnen vaknade, Abbe va vaken till över 02:00...Jonna spydde så det va lite å göra ändå...men alltid så mysigt med ens små skruttisar, de är mina tvkompisar på natten:-)

måndag 19 januari 2009

Pictures, från jul å nyår








Va??????

Älskade små korvarna våra sover...Jonna bönade och bad från typ 12 idag att få sova...men vid halv sex sa jag att Ok- nu kan du sova...hon somna snabbt! Abbe somnade nu 18:40...vad ska jag göra nu?!:-) Nice, nu kan jag ha massa för mig och behöver inte lägga mig så sent i allafall för jag har så mycket tid på mig...ska kolla tvätttid...kanske ta ett bad?:-) Kolla om jag ser mannen på tv:-) Ska lägga in bilder här me....

hello..

Igår va vi i kyrkan, sen drog mannen till jobbet på SF...vi drog till min mormor å morfar me mor, far å bröder på supergod mat.
Hemma busade jag å barnen en massa....
Idag har jag klippt pappas och kristofers hår...pappa blev poppig, jag va lite busig:-)
...nu så är Abbe å Kristofer å handlar...ska skicka me en present till vårat fadderbarn...min pappa drar till Afrika på tors....annars så snöar det och vi städar i allt kaos som alltid blir varje dag:-)
Kristofer drar på idrottskala ikväll me mina bröder, pappa å Linus...fick i julklapp. Najs!

fredag 16 januari 2009

Såååååååååååååå pinsamt, ville sjunka ner i jorden

Jag var på ica-maxi igår, jag sövde barnen innan me Kristofer, kom dit ca 21:00....gick, tittade, plockade i massa saker så det nästan ramlade över i den minsta barnvagnen som jag konkade med mig. Storhandla, ja, det va ordet, fanns ju nada kvar hemma. När de ropat ut sista gången att nu stänger vi om 5 min så försöker jag rulla vagnen samtidigt som jag bär toarullar, flingor, ja folk tittade.
När jag äntligen lyckats få dit vagnen till kassan så va jag näst sist på hela maxi. Pinsamt att då langa upp all denna mat så sent, stackars personal.
När jag kikar på vad kassan angav för pris imitten av handlingen så tänkte jag att detta räcker ju...jag hade nämligen begränsat me stålar, skulle tagit Kristofers kort. Men när jag kikar upp efter allt ser jag att det är över 150 kr förmycket...lotsas va lite pinsamt överraskad...plockar bort lite schampoo osv...nähä...MEDGES INTE igen....åh...nu står vakterna och hela kassapersonalen och irriterar sig på att de aldrig får gå hem. Ett ryskt par bakom mig pratar och skrattar irriterat på sitt sprk....
Jag plockar bort lite fler grejer...som jag tror kostar mest...till slut gick det...ush!
Sen har jag då 5 kassar att packa på den lilla vagnen meddans vakten och en annan kille står och småler och tänker...hur ska detta gå till??
Kassa personaltanterna hade ställt sig i en ring längre bort och beskådar mig på håll meddans de viskar mellan varandra...ush...kan jag inte bara få ha en såndär magisk knapp och trycka på så att jag bara försvinner härifrån...fällde en tår utanför.
Min man tyckte så synd om mig..jag gömde mig bakom icavagn-stället så att ingen skulle se mig tills Kristofer kom till min räddning. När han kommer så går icapersonalen ut därifrån...försökte raskt skynda mig in i bilen.....vill inte gå dit nå mer....såg sunkig ut...får snygga till mig så de inte känner igen mig.

torsdag 15 januari 2009

Pappa kan

Jag skulle laga lampan i barnens rum, en sån där jättestor pappersboll.
När det inte visade sig att det gick någe bra för mig sa Jonna:

-Pappa kan laga den, mamma kan bara laga små lampor:-)!

måndag 12 januari 2009

ja ibland är det inte alltid kul

Idag hade vi en liten familjedag, eftersom vi jobbar varje helg, antingen jag eller mannen så va vi hemma båda idag innan jag skulle jobba på kvällen:-) Så vi hade "lilllördag" me familjen. Gick till lekparken i blåsten, sen vidare till Ica-Maxi. Jonna va jätteduktig på att gå, Abbe lille vän somnade påvägen tillbaka.

Väl hemma va jag aptrött, kanske berodde på att jag sover överallt hemma och vaknar å ger välling och inte riktigt får den där sovmorgonen. Men nog sover jag på förmiddagen, jag är aptrött, stackars barn, deras mamma är frånvarande:-)

Men, men...iallafall...Kristofer lagade mat när vi kom hem, baconsås med pasta, apgott, han fick upp kock-självförtroendet där:-) Sen va det bara ni vet såndär degkänsla...man orkar inte göra nåt hemma överhuvud taget, Kristofer orkade ta tag i disken. Abbe gnällde, Jonna me, va trötta, svårt nu när vi slutat med att Abbe sover på dagen, idag gjorde han ju det, men det blir lite upp och ner dagar. Men det är bättre att de får vara gnälldagar me tidig läggning iallfall:-)
Jag mådde inte så bra och ville va ifred så Kristofer sa att jag skulle gå å ta en dusch eftersom jag strax skulle till jobbet...nu är det så att Abbe ALLTID duchar eller badar med mig, he loves it så det går inte att smyga me duschen...Jonna va så ledsen på nåt hon inte fick för pappa så när jag sitter i badkaret trött och försöker ha en stund med gud och bara relaxa så står det två förtvivlade ungar utanför dörren och gallskriker, jag menar riktigt oxå, de va så trötta och de är mammiga:-) Kristofer blev arg och jag sa-ja, jag kommer-...tror ni det hjälpte?-nej!!!!Men men är ju kul å va poppis:-)

söndag 4 januari 2009

Välsignad

Hejsan!
Nu va det ett tag sen...
Idag har vi varit en stund i kyrkan, men Kristofer började jobba på Åhlens runt tolv så vi drog tidigare. Han släppte av mig och barnen hos min mormor och morfar. Fick sån god mat, sen va vi ute och åkte pulka i det urkalla vädret. Gammelmorfar som Jonna så fint säger sprang å drog Jonna i pulkan, han älskar att leka med barn, har haft denna pulka stående hemma hos sig i 2 år för att vi ska använda den:-) Abbe älskar att dra pulkan så det tog sin tid till stadsparken:-) han är så tålmodig på det!
Väl hemma hos dem igen efter kyla i tårna så fikade vi, åh mormors underbara kakor! Jag och mormor (deras gammelmormor) hör hur de skrattar hejvildt från vardagsrummet, det är gammelmorfar som leker karusell med dem, Jonna betalar en peng så snörrar han dem på stolen:-) Jonna ville inte åka hem, hon ville sova där:-)
Det är synd att vi aldrig lärde känna Kristofers mormor/morfar, farmor/farfar, när man tänker på det så känner man sig så välsignad att ha sina i liv och som våra barn får lära känna!