torsdag 30 juli 2009

Min underbara familj

Jag och mannen va lediga idag. Jag fick sova till 11, sedan tog mannen vid, sov till 2...ja, stackars barn:-) 16:30 for vi ut på en tur till en rolig lekpark, va så mysigt att va där alla 4:a. Sedan åkte vi vidare till McDonalds där de fick leka i en kul rutchkana medans vi käka lite. Påvägen hem åkte vi på en liten bilfärd med tanke på att barnen skulle somna, jag och mannen åkte igenom nya fina kvarter vi aldrig sett, drömde om ett vackert hus:-) När vi kom hem gick jag på en rask promenad som jag nästan gör varje dag nu. Nu tvättar jag och Kristofer är på bio:-) Lyssnar även lite från konferensen. Kikade på Kong Hees förmiddagsmöte häromdagen, kalasbra! Sarah Kelly och Samuel Ljungblad va grymt bra me, vilken härlig kille!

Ego bilder


onsdag 29 juli 2009

Fina damer på besök

Söta tjejer! Jonna fick senare följa med Ester med familj till hagabadet å bada, lyckan va total!

Min lilla gubbe

Både igår och idag somnade han vid datorn till en film....lillgubben....tror det va bullerbyn som vaggade honom till sömns! Gubben hade igår tagit på sig hjälm och stövlar, gos!!!!!

måndag 27 juli 2009

Withney Houston

Jag vet att hon inte låter som förr men hennes nya låt " I look to you" griper tag i mig! Härligt när en människa får upprättelse!

Underbara Storasyster

Jonna och hennes kompisar lekte i "kina-gungan" där alla kan sitta. Abbe kommer dit efter ett tag, men får inte vara med för kompisarna. Jonna säger -"jag älskar Abbe"! Efter ett tag går hon av, jag ser att hon är lite ledsen å att nåt är fel. När jag ber henne komma börjar hon nästan gråta i min famn. Jag frågar vad det är och hon svarar:
- "Abbe får inte vara med och gunga, jag älskar Abbe, jag vill vara med Abbe"!
Sedan går hon till honom och de två gungar en stund.

Man smälter!

söndag 26 juli 2009

Jonna och Abbe

älskar varandra...delar saker med varandra...mamma å pappa blir så glada!

lördag 25 juli 2009

Gött

Igår kom Marcus L hit från Uppsala. Mycket trevligt. Jag jobbar i helgen men vi hinner med våra spelkvällar ändå:-) Alla tre är tävlingsmänniskor, igår hade vi tävling om vem som klarade olika tester på nätet om filmer osv bäst. Körde även en ord-tävling. En annan gång han va här hade vi charader intill småtimmarna, Kristofers favvo:-)

fredag 24 juli 2009

Livet

Vissa dagar vet man inte hur man ska härda ut...orka helt enkelt. Jag och mannen har en otroligt hektisk jobb-situation, har haft ett tag, man känner att det går till en viss gräns. Tycker synd om barnen när mitt tålamodet inte varar mer än 10 sekunder.

torsdag 23 juli 2009

-2,5 kg

på 10 dagar:-)

onsdag 22 juli 2009

Underbara Stadsparken

Ja, som jag skrivit förr så har jag aldrig skådat en sådan vacker stadspark som Örebro´s. Rinnande bäckar, blomsterträdgård, barnpool, stor lekpark. Vi va där idag jag och barnen med mina kompisar Jonna och Caroline med deras barn. Oj vad Abbe sprang och sprang vid plask poolen, vilken fart, måste ha 1000000 ögon för att ha koll på honom känns det som. Jonna provad sin nya delfinbåt och va så nöjd. När de andra åkt hem tog jag och barnen båten över till "barnens Ö".Där åkte vi även tåget som kör runt ön med en massa glada barn i:-) Sedan åkte Abbe och Jonna trampbilarna som de kör på "riktiga" små bilvägar med rödljus och allt. Dagen avslutades med glass från glassbilen:-)

tisdag 21 juli 2009

Pepsi Max

Har upptäckt att Pepsi Max är en grym hungersläckare:-) Visst, vet att det inte är bra i längden med aspartam men just nu, inga kalorier:-)

Från Semersons stuga förra veckan


måndag 20 juli 2009

What a day!

Jag å barnen skulle ta oss till stan idag. Fick som tur va plats på bussen med vagnen som inte annars är en självklarhet. Mamma va trött och hungrig så vi gick till MC på en gång. jag beställer 3 happy meal, när jag sedan ska betala hittar jag ej mitt kort i plånboken, jag ber om ursäkt och går får att ringa Kristofer. Ringer honom 10 gg, men eftersom han jobbat vaken natt 4 nätte irad och ej fått sova mer än 3 timmar per dygn svara han inte. Jag trött och grinig packar ihop barnen i vagnen för att åka hem på en smockad buss och hämta kortet, men glassbiljetter hade vi iallafall så de fick varsin innan vi gick därifrån. Väl hemma hämtar jag kortet och vi går raskt och väntar på nästa sommartids buss. Klockan närmade sig halv ett och jag visste att jag kanske behövde rycka in på jobbet idag kl 15 ifall det krisade. Väl på stan tog vi BK istället för omväxlings skull:-) Hinner med två leksaksaffärer och nån till då jag få reda på att jag måste jobba. Ringer hem till gubben för att säga att han måste hämta mig å barnen...ingen svarar...kanske 10 gg denna gång me:-) Ni fattar att jag inte va på topp, stress, stress, stress, jag som ville ha en mysig dag med mina barn! Vi fick vänta in en ny buss för att åka hem å väcka pappa så han kunde skjutsa mig. Det va full buss, jag ställde vagnen där man ej får längst bak trots massa vagnar, men chaffisen såg inget:-) Orkade inte vänta 40 min till!!! Kristofer ringer som tur var på bussen och säger att han hämtar oss i vivalla centrum när vi klivit av. Klockan 16 va jag på jobbet....det va lugnt...vadå mycket?:-) Men det hade tydligen varit det innan...jaja...vissa dagar vill man bara glömma...imorgon hinner jag busa med godingarna tills kl 15, ska även få finbesök då av svärföräldrarna, najs!!

söndag 19 juli 2009

Gadds

Hade underbara Samuel å Nina här igår me barnen. De svängde förbi efter en västkust semester. Jättekul att träffa dem, de är så härliga! Dock blev det inte så länge men jag hoppas vi kan åka till dem snart å bo nåra dagar. Abbe fick en sån fin Nike keps (från deras USA resa), Jonna fick en jättefin "Tingeling" docka, tack! Jonna och Ebba lekte som tokar iförda prinsessklänningar:-)

-2 kg

på en vecka:-)

fredag 17 juli 2009

Yes

Gått ner 1-1½ kg på 5 dagar, me like:-)

Hade en underbar dag igår me fam Semerson och Hugosson ute på landet i Semersons stuga. Barnen badade i bäckar och lekte, underbart, tack kära vänner! Ska ut dit i kväll igen efter mitt jobb på Anna å Jonas Party. Sedan på natten jobbar mannen, jag jobbar imorgon på dan, sedan gubben igen på natten, jag på sön dag, han på natten. Stackars gubben, han får sova kanske 3 timmar på dagarna innan han ska va vaken hela nattpasset. I Love you! Du får sova ut på måndag! Lovar!

onsdag 15 juli 2009

Namn Freak

Alla som känner mig vet att jag är ett "namn freak"!!!Vill veta allas namn, varenda bäbis 4:e och 5:e namn, ja, kikar på celebrity babies för nya roliga namn. Vissa blir nog tokiga på mig! Frågar gravida kvinnor i v 7 vad deras barn ska heta, vilket de inte tänkt på än...jag bara "What"??????
Jag kan nästan min vän Rakels syskonbarns namn bättre än henne själv:-)

Hade det funnits ett jobb där man bara sysslade med namn så skulle det vara mitt drömjobb!

Jag har alltid sedan jag väldigt varit liten haft namn på mina kommande barn, har skiftat i italienska vackra namn till korta snygga namn.

Måste bara säga att som tonåring hade jag Lova-Lee som favorit, ingen vad jag vet hette så...nästan 10 år senare blir det poppis me Nova-Lee, Lova-Lee och alla slags Li och Lee kombinationer:-) Jag är före min tid:-)

Blir nojjig när föräldrar inte ger sina barn namn inom en vecka:-) Jag vet, jag e lite knäpp!!!

tisdag 14 juli 2009

Utedagar

Här är vi ute! 3 timmar i sträck igår å idag, känner mig som en god mor:-) Mysigt med vänner som bor i kvarteret. Jag har gått raska promenader ni tre dagar i sträck, känns bra. Har godis-glass-bakverk-fasta tills 1 augusti, man blir lite deppig när man går till affären och ej får köpa me nå "gott" hem.

söndag 12 juli 2009

Brännboll

Efter jobbet tog jag en lång promenad hem, avlöste sedan mannen som drog med Limpan till Uppsala. Jag å Rakel gick ut och lekte med barnen, brännboll blev det. Rakel agerade brännare och ja va den som fånga bollen:-)Haha...vi såg för roliga ut (ap-liten plan va det me:-)
Såfort Abbe inte fick slå bollen med racketen så kastade han sig ner och skrek, sedan upp igen för att skjuta, sedan skrik och gråt å släng, glädje, gråt, glädje, gråt...han kanske skulle komma in på dramaten:-)????!!!

Jonna och Ester

Jesus tack för allt du gjort, gör och kommer att göra för min familj! Du är så god!

lördag 11 juli 2009

Jobb

Jobbade igår kväll här på relaxen, tog en lång promenad över stan hem. Nu sitter jag här igen denna regniga lördag och väntar på att gästerna ska drälla in:-) Imorgon öppnar jag så det blir mannen å barnen som får åka själva till kyrkan:-(

torsdag 9 juli 2009

Mycket lärdom

I'm Starting With The Man In
The Mirror
I'm Asking Him To Change
His Ways
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change

Älskar er mormor och morfar


De kom förbi en sväng imorse här hemma med jordgubbar å glass! Barnen är tokiga i dem, tävlar om uppmärksamhet! Nu ska de rulla vidare neråt småland! De är världens goaste!

Ilända






I t isdags åkte vi till vårt kära Ilända (vår stuga utanför Stockholm som min gammelmorfar byygt). Underbart att få komma dit en sväng i jobb rushen! Jag har ju varit sjuk me så då kunde jag ej jobba ändå. Så härligt att se sina egna barn växa upp där som jag, mina bröder, mamma å hennes syskon. Ett riktigt smultronställe! Sov över till igår onsdag, en snabbvisit. Ska dit ibörjan av Augusti igen lite längre! Det är min pappa å min morfar som är med på bilderna.

tisdag 7 juli 2009

måndag 6 juli 2009





Några bilder från helgen! Försökte få farfar att se normal ut på näst sista kortet, men det va svårt:-)

söndag 5 juli 2009

Blä

Känner mig som en hemsk mamma. Mannen är på jobbet, jag är hemma med barnen och har hög feber..men har en ipren i kroppen. Ena stunden är jag så kärleksfull mot dem, andar bara arg och super irriterad på dem. Man känner att man inte orkar me dem...ush...inge kul känsla.

Jag har blivit faster

Tappra Petra födde en dotter 8 imorse! Jag är så glad och stolt! Jonathan nu är du pappa!!!! Han skulle åka och kika på underverket idag! Kram på er alla tre!

Abbe en kändis

Kika in på www.alltombarn.se så ser ni Abbe b l a på barn med ovanliga namn!

Paula 25 år

Grattis älskade vän! Du fyllde 25 igår! Tråkigt att ej kunna delta på din fest, men du ska bli firad när vi ses! 17 år av vänskap, ojoj, underbara år!!!!Love you!

Trevlig helg

Har haft mina underbara svärföräldrar här i helgen, de bor ju utomlands så det är inte ofta man träffas. Kusin Noah va oxå med då hans föräldrar är i staterna och firar 10-årig bröllopsdag, grattis!
Vi har haft det supertrevligt, badat, pratat, varit hemma hos mina föräldrar, varit på lek och buslandet (jag å abbe va ej med).
Det enda dumma är att jag gått på kanske 10 ipren denna helg, sån hög feber. Har aldrig svettats och frysit så mycket som inatt...men det går nog över snart. Nu är Kristofer i kyrkan och ska producera mötet online, pappa predikar. Svärföräldrarna och Noah har åkt vidare.

Det har varit sådan lyx att ha Toni och Inger här, disken diskas på en gång, den torkas även så det är tomt i dickstället:-) Svärmor har även lagat väldigt god mat!

Trevlig Söndag önskar jag eder!

torsdag 2 juli 2009

Bio


Skickat iväg den här snyggingen på bio med sina polare. Äntligen ska han få se "Transformers". Den ville inte frugan se förra veckan, blev "The Proposal" istället, den va såååååååå bra!

Paula me världens gosigaste bäbis


Vet ni!!??Förra veckan så kom ett litet kuvert i vår brevlåda, det va örhängen i, superfina, 3 par. Vet ni från vem???Jo, min fina Paula! Man blir så glad!

Sänd sitt regn.....

...ifrån himmelen....please

onsdag 1 juli 2009

Relaxa

Sitter nu på försäljningsjobbet men ska sedan vidare till mitt jobb på relaxen på Gustavsvik. Ikväll ska vi som jobbar ha en relaxkväll å äta god mat från nya menyn! Lovely, har jobbat där 1 år men aldrig relaxat själv:-)!