onsdag 30 september 2009

Abbe

Min lilla skrutt. Varit så förkyld/hals osv...länge. Hela våren typ, feber, halvhängig. Fick medicin i somras, blev bra. Nu har han haft det snart 1 mån igen. Kris och Abbe va hos doktorn idag, visade sig va streptokocker...gubben, inte konstigt att han ej kunnat äta på ett bra tag...sån ond hals....halsmandlarna va super svullna å röda. Ikväll va han så gossig, sig själv, så härligt att se....ska bli bra med en till kur nu så han kan må helt bra hela tiden.

Vet vad jag pratar om ang smärtan då jag nu idag fått världens hemskaste hals, plus lite feber...

JAG HAR SÅLT PÅ JOBBET! AMEN!

Tröttaste männsikan på jorden!

Det är jag...lovar...nästan iallafall...
efter jobbet igår åkte jag hem till mor och far och ladadde upp me krubb innan körövning i kyrkan...kom hem 21:30...borta all day....satt uppe me mannen å kikade på lite idol å x-factor...sen bums i säng...
nu sover jag typ här på jobbet...känner mig oinspirerad.....men man får tänka happy toughts.....

tisdag 29 september 2009

Nya jobbet......

...det rullar....håller på att lära mig att snacka så övertalande som möjligt...försöka lura folk till abbonemang:-)
Ska luncha nu...

måndag 28 september 2009

Party polarna


Noel, Jonna å Ester på mitt födelsedagsparty. De hade klätt ut sig så fint, speciellt Noel:-) De lekte så bra alla tre!
Va förresten hemma hos Noels mamma, Anna min fina vän på jättegod frukost häromdagen, tack gumman!

söndag 27 september 2009

Tack älskade faster



Av min faster Elisabeth me familj fick jag prestenkort på Hm, detta köpte jag:-)

Sovis

Abbe satt i kontoret och kikade på "Tomas tåget" på datorn. Jag gjorde i ordning Jonna för kvällen, vi läste en bok. Mitt i denna läsning kommer Abbe ingåendes, lägger sig i sin säng och snarkar inom 1 min! Helt otroligt, annars får man ju kämpa, här lägger han sig frivilligt och bara somnar:-)

lördag 26 september 2009

Värsta dagen på jobbet EVER!!!!!!!

Relaxen som varit så lugn i sommar!
Nu ikväll var det överbokat! 100 pers skulle ha mat samtidigt, dricka osv. Fanns knappt bord till alla. Vi har stått och sprungit hela dagen, vi tre, jag å Emmie å Danne (som stackars honom råkade ut för en lite stressad sur Hanna idag:-) Ska bli skönt att komma hem, andas, se nåt kul på Tv me mannen och inte bara diska, laga mat å servera! Nä nu ska jag ta tag i det sista, städar solarierna imorgon, jag öppnar!! Adios!

Vi två=SANT



fredag 25 september 2009

Trolleri

Satt å mös me Jonna å tittade på TV. Va en kille som trollade, Jonna och jag va förbluffade, hur gör han????

-Kanske Jesus hjälper honom, säger hon då!

Vilken vän jag har



Detta fina paket kom i min brevlåda imorse, låg i ett kuvert med en massa frimärken på. Så fint papper och snöre, kommer från världens pyssligaste pingla...gissa vem??:-)
Hon börjar på P....Tack älskade vän!!!!!!!!Du betyder så mycket för mig!

torsdag 24 september 2009

Produktiv dag



Lillgumman blev sjuk när vi kom hem från dagis, feber. Vi har gosat å myst. Hon sov ett tag å Abbe såg på film så jag har tvättat typ 4-5 maskiner, lakan, täcken, jag e sån som tvättar täcken nästan lika ofta som påslakan:-)Våran tappra söta tvättmaskin har kämpat idag!
Jag har städat in i minsta vrå, nästan. Bäddat barnens sängar me nya lakan, städat badrumsskåpet (fy va det va illa där:-)Så lugna små kottar jag haft idag, tack för att mamma fick så mycket gjort! Nu ska gumman bli frisk me!!!
Bilden på Abbe me chipspåsen tycker jag e så skön, han hade hittat den och la sig å åt:-)






Visst är våra sumo-TV fin förresten:-) Den hänger me än, från Indien, fick av svärfar å svärmor för ett ex antal år sen! Här e det ingen widescreen hos oss:-)

Mina gosar


Såhär mysigt har vi det nu! Fick hämta tidigare från dagis idag då Abbe va så trött å ledsen. Blev sent i kyrkan igår, mamma sjöng å pappa producerade mötet via webben. Så nu ska vi kurera oss å bara mysa!

onsdag 23 september 2009

Jobbintervju nr 2



Gör en "Johanna" och lägger in en såndär outfitbild, men den blev dock ej så bra:-)
Gick bra på intervjun idag me, och gissa vad??!!! I´ve got it!

tisdag 22 september 2009

Laddar inför jobb intervju



Min man hittade mig såhär idag, frusen i en filt på köksbordet, på all ren tvätt jag vikt:-( Men intervjun gick bra, ska på en ny imorgon, bådar gott!

Innan detta så har jag hunnit sitta hemma hos Rakel och snackat 3 timmar på förmiddagen, varit me Crista på Mega butiken:-) Underbara vänner!

måndag 21 september 2009



Mitt hjärta! Du jobbar just nu natt och kämpar på för att hålla dina ögon öppna.
Jag tänkte på det idag, vad glad jag är som har en man som är så engagerad i sin församling. Gick och störde mig lite innan på alla samlingar han skulle på, men tack och lov att jag har en man som vill vara me och engarera sig!
Puss på dig min snygging! (som förövrigt har uniform på sig när han jobbar...olala:-)!

Monsters filmen

Jonna älskar att se på Monsters Inc på Youtube just nu.

-Det heter Monsters Inc, säger jag.
-NEJ säger Jonna, det heter "Monsters Stink".

söndag 20 september 2009

Söndag

Underbar familjegudstjänst. Hoppborg, pärlbord, fiskedamm efteråt.
Vårat nyaste Uppsala tillskott hit är Lovisa Foglander. Hon följde me oss hem till Hugosson på middag. Hon säger att Uppsalaborna har ett talesätt om alla som flyttar till Örebro..."De försvinner i det svarta hålet":-) kanske så...vi hör aldrig mer av oss, kommer aldrig mer tillbaka:-) Jodå, det gör vi allt, jag va ju trogen mot Vaksala Torg förra helgen. Tror kanske bara det att man aldrig hade kunnat tänka sig en annan stad tidigare än Uppsala men så visade det sig att det fanns andra städer. Men Uppsala har fortfarande en stor plats i mitt hjärta!
Abbe fick en ny favvo kompis i Lovisa idag, han grät när hon gick:-)!

lördag 19 september 2009

Kusinerna Gadd









Bodde hos Samuel å Nina me barn förra helgen! Alltid lika underbart med dessa människors gemenskap! De är guld värda!

fredag 18 september 2009

Sälja vagnar

Japp...då är det syskonvagnen som ska få en ny köpare imorgon. Samma dag blir vi nya ägare av en fin Brio Race, min bror Jonathan har köpt den åt oss från Jönköping (blocket) å kommer till mitt party imorgon:-)25 års partaj, det ni:-)!

torsdag 17 september 2009

Vänner

är väl underbara! Har haft 3 st här idag, mysigt!

I lördags i Uppsala åkte jag och Paula tidigt på morgonen till Vaksala Torg och fyndade en massa fint, mycket barnkläder, like:-) Sedan bjöd Pupplis på fika, sedan for vi till nya Ikea, värsta UFOT ju:-) Sedan fika igen, sedan Plantagen. På kvällen sen for vi hela familjen till deras nya lya i Storvreta, sååå fint! Paula är en riktigt duktig pysselpingla! Va en sån mysig dag, tack gumman!

tisdag 15 september 2009

Hanna-Panna


Jag, i min nya jacka som jag fått av mina älskade föräldrar!

måndag 14 september 2009

25 år

...har gått sakta och fort:-)
1/4 av livet har rullat och jag ser fram emot resterande 3/4 som är kvar!

Min underbara make hade jobbat hela natten, men när han kom hem imorse bakade han chokladtårta till mig. Den var sååå god och fin, pyntad med gelehallon! Jonna hade ritat en jättefin teckning, jag fick även en fin ängel av henne som hon ej ville ha längre:-)! Abbe matade mig med tårtan, jag var tvungen att säga:-Tack varje gång:-)!

Jag fick ett par superfina stavar att gå raskt med, som önskat! Även lite roliga stålar:-) sedan skulle det komma nåt litet på posten me, spänannde!

Tack älskade familjen min för att ni finns och älskar mig!

lördag 12 september 2009

Min Farfar

Sitter i skrivandets stund i Storvreta, Uppsala.
Åkte igår morse från Örebro, lämnade barnen till Gaddarna här (Samuel och Nina), sedan for vi till min älskade farfars begravning.

Jag har aldrig varit på en nära släktings begravning tidigare och visste inte hur jag skulle reagera. Jag kan säga att min tröja "tork-duk" va rätt blöt.
Det var så vacker begravning. När barnbarnen ställde sig runt kistan (va 16 barnbarn med plus respektive) det var en mäktig känsla. Vilken frukt av hans liv.

Min farfar var en kämpe. Alltid positiv, god rakt igenom. Reste runt och predikade. Själavårdade. Ringde ensamma på deras födelsedagar. Han levde inte för sig själv utan för andra, vilket var en sådan tydlig röd tråd igenom alla tal.

Han har fått en oerhört vacker gravplats i Gamla Uppsala Kyrkas "innersta krets" som jag vill kalla det. Innanför murarna, nära kyrkans port.

Jag Älskar Dig Farfar! Vi ses snart igen!

torsdag 10 september 2009

Mina glasögon-ormar


Denna underbara uppvisning fick jag se häromdagen av mina pyjamas ungar!

onsdag 9 september 2009

Prodject Runway

är sååå kul och inspirerande att titta på. Vi har flera säsonger från olika länder hemma:-) Efter varje avsnitt (eller en helkväll me fler avsnitt) vill mannen och jag sätta oss framför symaskinen:-) Men...vi har ingen...men ska få låna snart av mormor å morfar...

tisdag 8 september 2009

on the job

ja, här sitter jag.....inge gäster!!!!!
Detta är ju relax för mig ju!!!
Äter choklad å sitter framför datorn:-)

måndag 7 september 2009

Agnes



Ödmjuka Agnes har här en superhit! Wonderful! Kanske inte så helgad, men bra:-)!
Hon har nu skrivit på kontrakt i USA på världens största skivbolag. Fick 7 mille i förskott, nice shopping kassa:-)! Denna låt ska bli hennes genombrott i staterna, det supersatsas!!!! Ny video till denna låt håller just nu på att spelas in då de ville ha den flashigare! Jag säger bara -"Go Agnes, erövra USA"!

I´m a freak

Håller på at go banans!!! Jag är hypad till max...rastlös...vill ha ett fast jobb....får små utbrott (roliga sådana:-) hela dagarna på barnen och Kristofer, de är så söta så jag nyper dem! Tack och lov att vi är gifta, he has to stay with me:-)!

lördag 5 september 2009

Dinner is served


Dålig bild. Men middagen bestod utav ris kokad i vatten/buljong, nice (thanx Rakel).
Sedan var det kycklinggryta, thai inspirerat, jag hällde i lite allt möjligt....bla..dragon, mango chutney, kanel, soya, thai krydda, cocos mjölk, créme fraiche...osv....mumsi!

Jonnas drömprins?????Nej Tack!

Jonna:
-Jag älskar tjuvar, jag tycker om tjuvar, jag vill gifta mig med många tjuvar!

(detta svar fick jag när jag frågade om hon gillade tjuvar på TV, hon gillar spänningen, när de "dumma" kommer osv)

fredag 4 september 2009

Hemåt

Cyklade förbi mannen på platsen han vaktar inatt, jag hade fått en massa goa mackor på jobbet. Tänkte han kanske ville ha en, så jag for som en il på cykeln:-)
Därefter drog jag hemmåt, kikade dock in i Mosken, kvällen var kolsvart, därinne tänt, såg massvis med män böja sina huvuden mot Mecka. Människor vallfärdade dit, från alla gator i mitt område, stora som små kl 22 på kvällen.

sitter här...

på jobbet....ska snart städa solarierna...sen ska jag hem, kika och pussa mina älsklingar som ligger hemma och sussar. Mamma passar dem, Tack mor! Kristofer jobbar natt. Ja, då va det bara att gå å torka solarierna då....bye!

torsdag 3 september 2009

onsdag 2 september 2009

Syskon Love

Here´s Jo-Jo



å såå jobbigt

varför ska det va så jobbigt att ej få äta sött? Speciellt när man går hemma...regnar..

tisdag 1 september 2009

Sara

Idag har jag guidat Sara i barnvagnsdjungeln. Pinsammast va när personal från affärerna ville hjälpa till, men vadå, hon har ju redan världens bästa guide(jag)!!! Jag förklarade hur de fungerade, visade alla märkena. Snacka om att jag är nördig på namn och barnvagnar!
Drömmer om när 3:an kommer och jag äntligen ska äga min urban jungle!!
Vi åt en god lunch på subway! Tack älskade kusin för att du bor nära mig nu!