tisdag 18 januari 2011

Plugg

Jag hade hemtenta som lämnades in i fredags, sedan var första terminen, pedagogik A avslutad.
Nu har jag påbörjat ett spännande år, 2 terminer 60 hp med natur och skapande. Detta riktar in sig mor yngre barn. Vad jag inte visste var att jag själv skulle få ha rena bild lektioner, naturvetenskaps lektioner...haha. Jag höll på att dö igår av bara tanken på att jag skulle rita något som skulle bli bedömt av en lärare på universitet:-) jag tänkte ut alla möjliga grejer som typ hur jag kunde be Kristofer (min super talangfulla konstnär till man) hjälpa mig måla:-) haha, men när själva lektionen pågick och läraren visade oss alla moment och sa att man kan lära sig en viss teknik fick jag hopp. Jag kanske kan lära mig att rita å måla:-)

Idag har vi labbat me vatten på naturkunskaps lektionen, i denna kurs använder jag verkligen en helt annan del utav hjärnan än förra. Då va jag in snurrad på filosofernas pedagogiska resonemang!!!I feel that this is gonna be a great year!

måndag 17 januari 2011

Maarit, du är en inspiration till oss alla!

Maarit Hautamäki går Allmän kurs, profil Kultur och kommunikation. Hon är först ut av deltagarna att skriva i hörnan
Livet från den ljusa sidan.

Hur funkar detta med att tänka positivt, hur gör man?! Stämmer det verkligen som de sägs, att man kan välja att se livet från den ljusa sidan?! Det var några utav många frågor som började snurra i mitt huvud för några år sedan. Innan hade jag aldrig reflekterat över detta, jag levde i en nedåtgående spiral av negativa tankar om mig själv och livet i allmänhet. Det var riktigt jobbigt, jag hade inga planer inför framtiden och förstod inte varför jag inte trivdes någonstans. Nu vet jag att det berodde på att jag var så negativ till allt och att jag inte tillät mig själv att drömma… för det skulle ju ändå inte bliii någe av… iiiingen idé… allt var negativt! Och då menar jag äkta á la Närke gnäll!

Eftersom jag inte tyckte att jag dög till någonting så flydde jag från det ena till det andra både när det gällde arbetslivet och privatlivet. Rädslan för att göra fel och inte bli omtyckt tog över helt och det blev för mycket, det kändes lättare att bara börja om på ny kula någon annanstans.

Mitt i allt detta så gav min kära far mig rådet att stanna upp och inte ge efter för rädslan… Det var precis vad jag gjorde! Jag började konfrontera min rädsla genom att anta utmaningar istället för att fly, började lyssna på kloka personer i min närhet som fick mig att förstå kraften i tankar, och att man kan fokusera på att se det som är bra i situationer. Så jag började öva mig på att skilja mellan bra och dåliga tankar och började välja de som var bra.

Så jag tror absolut att man kan välja att se livet från den ljusa sidan VARJE dag! Jag väljer att tänka positivt, ett val som jag måste göra varje dag!

Jag är så tacksam för att jag har fått förmånen att gå här på Örebro Folkhögskola, jag ÄLSKAR att gå här med ALLA deltagare! Ni är alla fina skatter som har massor att ge.

TACK GUD FÖR ÖREBRO FOLKHÖGSKOLA!!!

Lovely!

fredag 7 januari 2011

Linn

Såg bilder på dig nyss gumman!!!Du måste haft det bästa nyåret någonsin hos pappa Gud, värsta raketerna:-) Men när jag ser så fina kort på dig så värker det så, känns så obeskrivligt. Men jag är så tacksam för vissheten om hur bra du verkligen har det nu! Puss på dig min älskade vän!

onsdag 5 januari 2011

lördag 1 januari 2011

Ser fram emot ett underbart och fantastiskt nytt år! Kan bara bli bättre!