söndag 31 maj 2009

Mamma

Jag älskar dig! Finns verkligen ingen som du! Du är sååååå vacker!!!Så underbar!!!

Grattis Bim-Bim!

Grattis min älskade minsta lillebror! Jag som skrev 13 år på kuvertet och sa det hela tiden- Tänk att du är 13 år...men det va ju 14 du fyllde gubben! Kommer alltid vara min lilla gubbe!
Vi hade det jättetrevligt hela familjen hemma hos mor å far, gott, kom hem 23:30 me två vakna barn, grabbarna hade varit ute och lirat boll sent.

Jag va uppe inatt mellan 02-05, Abbe va lättväckt och va ledsen så jag gav honom välling, sedan av jag så pigg och satt uppe:) Såg SNL (satursay night live, den är riktigt kul, de är duktiga, kul att även vi svenskar kan uppskatta deras hunmor, tycker det är så överdrivet ibland:-) Sov lite nu på morgonen, tack älskling! Nu sitter jag på jobbet, är så lugnt, skönt just för att man fortfarande har feber, värsta hostan me:-( Men igår va det lite mer livat.

fredag 29 maj 2009

Ett steg i taget gumman

Lilla hjärtat! Hon vill bli vuxen och gifta sig och få sina barn Oskar och Isabell NU!!!
Jag säger att man blir ju äldre för varje år men att nu är hon barn och ska leka och ha kul. Men, det duger inte. Hon säger att hon vill gifta sig med en sån pojke som jag gjorde, allatså en som pappa. Sedan blir hon lite tyst och lite darrig på läppen och säger- " Tänk om Noel gifter sig med en annan flicka"? ( Noel är mannen i hennes liv, bästa killkompisen) Men lilla gumman, då får du en annan fin pojke. Nä, det ville hon inte, då vill hon gifta sig helt själv istället!

Vilken syn:-)

Mamma har fått lite mer feber men barnen har varit sååååå goa idag, lekt för sig själva så jag kunnat ta det lugnt. Jag satte in en plåt med pommes i ugnen och gick sedan och la mig i soffan, Abbe hade då redan somnat i fotöljen, sedan somnar jag och Jonna i soffan.....jag går och kollar hur det går för pommesen, haha, alldeles brända:-) tack Gud att det ej började brinna! Bara att sätta i en ny plåt:-)

Ikväll kommer pappa hem:-)!!!!!

onsdag 27 maj 2009

Tack Gud

Barnen har somnat, tidigare än på länge. Jag har fått feber men envisas med att tvätta i tvättstugan så att alla kiss-lakan får ny odör:-) Ser på "En skräddarsydd lillasyster", tänk vad vissa får gå igenom! Tack Gud för att vi har två friska barn!

Sömnbrist

Ja, hur mår ma då..jo man är irriterad.-)? Stackars barn, pappa som är borta och allt till fre kväll. Abbe valde att somna strax efter tolv inatt...men sen va det gnäll och han sov ej djupt, så vid typ 04:30 kunde jag sova nåra timmar i sträck...jag ve helt veck...sovit på golvet flera nätter nu. Lillgubben, men nu är han pigg! Jonna är på dagis en stund, och Abbe lät mig sova 1½ timme, meddans han såg på tv, tack hjärtat!

tisdag 26 maj 2009

Prinsessan


Min lilla gumma! Denna fina klänning fick hon på våran mamma/dotter-dag i torsdags, hon tog på sig den på en gång och har haft den typ sen dess:-) Nu är det klänningar som gäller, skönt att vi kommit på ett plagg som funkar:-)! Mamma har även klippt av hennes långa hår så nu kan vi få borsta det igen, allt för lite smidighet:-) visst är hon bedårande söt!!!!!!

Nyputsade fönster

Finns det nåt underbarare???:-) Passade på nu medans min lilla gosse ligger och sover. Låt solen åter få skina in!

måndag 25 maj 2009

Jag är inte gravid!!!!

För er som undrar och frågar! Jag gillar bara att ha utsvängda tunikor:-)!

Nu är min man i Göteborg denna vecka för sista securitas utbildningen, prata nyss, varit på match, IFK mot Malmö, blev 2-0 så han va glad.
Abbe gubben har över 40 grafer i feber, ska vara hemma me honom från ena jobbet imorgon.

Min älskade bror Daniel va här häromkvällen och sov över, klippte hans hår och sen va han barnvakt, lät mig sova, han är så underbar! Ringde nyss och kollade om han skulle komma imorgon kväll med och sova över så jag kunde få sova ut:-) Love u!

Ska uppdatera bilder från dannes och mitt natt-bullbak:-)

Igår grillade vi hemma hos Hugossons, me Crista och Alice ( Andres va på möte) , Karen och David kom förbi me en sväng, tack gud för våra vänner!

fredag 22 maj 2009

Kärlek

-Jonna- Jag vill åka till Kina!
-Jag- varför då?
-Jag tycker om farmor och farfar!

torsdag 21 maj 2009

Jag och min dotter

Idag har vi haft en mamma-dotter-dag!! Helt super-mysigt!
Tog bussen till stan, men där va det mesta stängt så vi tog nästa buss till stora nya omgjorda Mariebergs köpcenter, apsnyggt det blivit där...för er som älskar polarn å pyret så har de en suuuuuperstor och snyggt inredd sådan där. Inredningsbutiker på en hel länga inklusive lagerhaus:-) me like! Även alla andra underbara butiker man vill ha på ett och samma ställe.
Vi åt på en fullproppad Mcdonalds, Jonna hade en biljett till happymeal eftersom hon snart fyller år får de ju såna när de är med i klubben. Hello Kitty av det i happymealen, poppis:-)
Hon fick en underbart fin klänning som hon hade på sig på en gång och resten av dagen. Mamma hittade nåra fina plagg me, nödvädigt till max:-) En ljuvlig dag va det!!!! pappa coh Abbe hade en far å son dag, de hade oxå ätit och lekt på Mc på andra sisdan stán!

Måste bara säga att igår när min man kom hem oväntat tidigt satt jag och sövde barnen, då satte han sig i köket och började fixa och dona. Jag fick inget se. Sedan när allt var klart så hade han gjort världens godaste och största fruktsallad, tog nog nästan en timme att fixa det:-) Även nötter och dricka, allt dukat i kontoret så vi kunde se på spänannde nya "24" avsnitt! Tack ÄLSKADE gubben för en supermysig kväll! I Like suprises!!!

onsdag 20 maj 2009

Va inte farligt alls

Nä, det va skönt att bara gå själv faktiskt:-) Men lite pinit när man skulle sätta sig och sedan gå...när de andra såg mig ensam:-) Även när man skulle köpa biljett och de frågade- bara en?
-Ja, jag lämnade mannen och barnen hemma sa jag lite hävdande:-)
Men jag ska jag göra detta flera gånger, tack för tipset Rakel! Man måste ju trivas i sitt eget sällskap! Ap-bra film var det "17 again"!!!!!Värd att se!

Nu ska jag snart luncha me min kära mamma på världens bästa grekiska restaurang!

tisdag 19 maj 2009

Nu ska jag på bio alone

fatta, jag ska våga, gå med mig själv på bio...uppdaterar hur det gick...hur pinsamt det känndes..

Snigelmat

Ja, så va det gjort, Abbe har käkat en utav Jonnas alla sniglar.
Kristofer sa att han hade knaprat så snigeln dog, som tur e så fick han ut nästan allt.
Det hela hände tydligen då Jonna tog ut sina sniglar på en promenad i hemmet:-) Han som lekt så med dem, han fattar ju att man ej kan äta dem, men man måste väl prova, urk!!!

Jag sa till Jonna att- nu är snigeln i himmlen!
-Nä, det är han inte, sa hon.
-Vart är han då, sa jag.
- I papperstorgen, sa hon:-)

måndag 18 maj 2009

Jonna om Norges Alexander Rybak:

-Han är bara en tokkille som vinner!
-Han är söt också snygg:-)

ja, snart fyraåringar har åsikter de me:-) Hon hade väl Albanien, Armenien och Azerbadjan som favvo:-)

söndag 17 maj 2009

Here we are

Lite väl tråkigt då Norge hade sånt övertag, blev aldrig spännande, men det va riktigt bra iallafall! Grattis Norge!







lördag 16 maj 2009

Lycka till min Älskling!

Nu ska min man alldeles strax springa halvmaran i Göteborg tillsammans med typ 67 tusen andra:-) Han är så duktig! Har tränat så mycket! Bror Danne fick skada i knät, stackarn men han står och hejar på! Lycka till Samuel, Samuel och Corne me!!!!!!

Varit lite kaos här på morgonen, jag har somnat överallt, Abbe har meddans jag sovit hällt ut typ allt som fanns i skafferiet på golvet, bla näscafé som fastnat överallt, blir så när mamma inte orkar göra nåt, då blir det lite roliga hyss:-) Vi ska ut och gå till affären nu, käka lite, leka.
Sedan ikväll kommer min underbara bror Jonathan hit å ska se eurovision me oss, Jonna kan typa lla låtar där me redan:-)

fredag 15 maj 2009

Paula

I miss you!

haha

Lillgubben fick feber igår så jag fick åka hem från jobbet. Sedan skulle vi kolla så att det inte va foten som hade fått infektion, jag och barnen väntade 1 timme på vårdcentralen...vad tror ni jag gjorde där...jo jagade barn:-)...blev lite irriterad sedan efter 1 timme när hon knappt tittade på den och gav vaselin:-) Jätteskönt alltså att han mådde bra och att såret va fint men...känndes som att jag lika väl kunnat va hemma ist:-)

Wow

Har jag underbara vänner eller vad???
Fick låna Karen cykel nu ett tag, love you Karen!
Ikväll är det körfest, bakade paj efter kvällsjobbet igår.
Ska bli sååå kul!

torsdag 14 maj 2009

Era idioter!!!!!!!

jaha...då var det bara ett däck med ett lås på kvar när man skulle till jobbet...de har visst fifflat på natten me att få bort den låsta cykeln i det låsta cykelförrådet...lämnat ett däck...tack era korvar!!!!

onsdag 13 maj 2009

Gumman

Söta gums somnade men vaknade pga all hosta, så hon va vaken och kvittrade, byggde kojor åt sina råttor, tog hand om lillebror när han vaknade till, hon är bara för go min lilla tjej!

and the kidzie, ja, Jonnas ena snigel






















mama










min nya hårfärg.....mitten kortet bjuder jag på:-)

Vad vore livet utan vänner?????

Tack Rakel för att du fixar grejer till Abbes fot ikväll! Är så underbart att ha vänner som ställer upp! Kris jobbar och Abbe behöver bandage och grejer så Rakel tar bilen efter gruppen och fixar det. Lots of love to all you girls
Tack gud för dem!

Lovely day

dagiset va stängt idag så mamma fick va hemma ännu en dag me sina småttingar:-) me like!
Hade Anna, Noel och Jodie här på mat, sedan har vi varit ute och lekt. Nu sitter barnen och kikar på "home alone" och käkar mackor, ja...ska egentligen sitta vid bordet, men de e så lugna och sitter så fint.-) Ska återkomma me bilder ikväll undertiden jag springer fram å tillbaka till tvättstugan:-)

tisdag 12 maj 2009

Heja Sverige!

Kom igen Malena, ikväll smäller det!

Våra pärlor

Abbe sa "plepple" häromdagen till äpple, mamma blev så glad, börjar flyta på me lite ord nu.
Abbe och mamma har mysit i fotöljen nästan varje kväll i nåra timmar, pussats, kramats, helt amazing, han e såååå gosig, sitter still me:-)

Jag har så dåligt samvete med dottern, hon är sååååå go, helt ljuvlig, men detta uppror!:-) Man känner sig hemsk ibland, man är irriterad på henne men bara gosar me honom...men jag gosar ju såklart så fort jag får me henne:-) Har blivit bättre!!! Men ibland känner man hur man "tappar" det...ush...man vill bara vara en harmonisk mor.

Hektiska tider

Ja, internet har ej funkat hemma, men nu är datorn tillbaka, fast jag sitter på jobbet nu å bloggar:-)
Kristofer har jobbat nonstop nästan en vecka natt, fast i lör var det bara kväll i och inatt är han ledig. Jag har sovit dåligt, i fotöljen typ 3 nätter,. barnen har vaknat, konstigt, men så jag fick ta ledigt idag och sova. När Kris kom hem imorse från jobbet så tog han dem till dagis, sen sov han och jag till typ 15. Jag hämtade dem, han va ute och sprang inför helgens göteborgsvarv, sedan var det bara att skjutsa mig till mitt relaxjobb. Ska ej klaga, har fått vara hemma sen i fredags, helt ljuvligt!!!!!!!Anledningen till att de kunde va på dagis idag är att nu när vi jobbar om varandra så går de ganska lite där, så vi harbetsämt att tis-tors går de, korta el långa dagar beroende på jobb...för Abbe är det så viktigt med rutiner så dagis vill gärna inte att de går förlite, då han mår mycket bättre av 3 dagars rytm, men de är hemma mycket då Kris ej jobbar dag och jag e ledig mån å fre på dan.

I helgen åker mannen å brorsan Danne till Götet, jag och barnen får finbesök av min underbara bror Jonte! Kram på er!

torsdag 7 maj 2009

måste bara säga...

visst man orkar inte prata med telefon-nissar som ringer hem, men man orkar inte prata med kunder man ringer heller!!! Klickade nyss bort en dryg gubbe....man känner sig nöjd att ha makt att klicka bort samtidigt som man vet att man bör fortsätta samtalet hur SJUKT otrevlig kunden en är!!!
.....men paula jag är faktiskt ganska snäll mot dem nu, skriker ej tillbaka iallafall:-)

Nu går jag på helg:-)

Efter att han jobbat två helger irad så känns det amazing att få vara hemma nu i helgen!! Mannen ska jobba natt så jag och barnen får mysa till talang och diverse som går, eller man måste ju inte se på tv:-)!!!!!!!

Va på underbar bönegrupp igår me mina tjejvänner, tack Karin för att vi fick lyssna på dig!
Jonna var underbart lydig i morse när vi skulle till dagis, thanx for the prayer girls!!

Va och lunchade med kusin Sara idag vilket va sååååå mysigt, hinner nte ses så ofta trots att de flytta hit, utan barn me, va lite lungnare:-)
Hennes man Samuel hade anordnat "teolog ruset" igår så ett 30-tal sprang loppet, Kris kom 4:- Min make, du e grym! Sorry Sam för att han slog dig i slutet!! Ni får tävla om 2 veckor igen i Götet, försök då:-)!
Tack Rakel för att du passade barnen under tiden!!!!

Love

onsdag 6 maj 2009

Mammabyxor

they are just lovely.....
perfekta övergångsbyxor när man inte får på sig andra:-) Införskaffade mig ett par nu på myrorna:-) Superfina, svarta me snygga fickor, plus att jag för en gångs skull tänker på miljön och handlar begagnat:-)

Vilken morgon

ojojoj., tänk att en morgon, hur den är kan påverka hur man mår resten av dagen. Hade mycket trots imorse, jag avskyr att åka till jobbet när det lixom inte är frid och fröjd. Nu lämnade vi båda till dagis, fick ta upp mannen som jobbat natt för att hjälpa mig, men jag kom sent ändå.
Tänker inte låta den här morgonens kaos få styra min dag, va ju många ljusglimtar me imorse, det är dem jag ska fokusera på!

tisdag 5 maj 2009

håhå

Jonna ritar, sedan frågar hon:
- Mamma vilket djur ska jag rita, en människa?...haha...

Abbe mår bara bra, men han haltar me foten, är så tjockt lindat, lilla bus, de är på dagis idag iallafall, går bra.
De somnade tidigare än många andra kvällar igår, yes! Har varit toksena kvällar 21:30...senaste veckan, man e helt slut! Abbe sov inget på dagen och gick självmant och lade sig medans jag berättade en saga för Jonna. 19:20 sov han:-), Jonna va lite pigg men somnade vid 20:30. Mamma fick sitta i lign och ro och kolla på ER och lite annat. Men jag vek inte tvätten eller nåt som jag borde ha gjort:-) Stackars man, nu när han vaknar efter att ha jobbat natt så lär han se bärgen som väntar:-) Sorry hun!

söndag 3 maj 2009

Lilla gubben

Våran lilla Abbe fick varmt vatten på sig i fredags, brännde fötterna så jag och min far åkte in till akuten, stackarn, gjorde så ont, fick tvångshålla, sedan när han fått på sig bandagen så somnade han senare helt slut i min famn. Älsklingen!! Va Finally lördag så Kristofer ledde showen och kunde ej va me, detta hände precis innan jag skulle iväg själv dit för att sjunga.
Han har fått alvedoon hela tiden och har mått jättebra efter, sov gott hela natten, jätteskönt. Imorse tog jag av bandagen då man skulle lufttorka resten av läktiden,. men då va det för öppna sår så vi åkte till jouren innan mitt jobb och la nytt, han va så duktig, lite skärrad från förra gången men när allt va påsatt på foten så haltade han glad därifrån, behövde bara linda in ena foten, den andra va inte lika skadad! Mammas hjärta! Han är så go!!!Världens finaste pojke! Så synd om honom! Men han är så positiv!