måndag 30 mars 2009

Min sångfågel

Bara ett kort litet inlägg.

Abbe har blivit så duktig på att sjunga olika sånger eller härma me sitt underbara ljud:-). "Imse vimse", me rörelser, "kalle anka satt på en planka". Och nu ikväll hade han en massa stjärnor på sin natttröja, visade dem och satte igång me "blinka lilla" han la ifrån sig nappen han hade i handen och började göra en massa stjärnor me händerna, munnen nynnade taktmässigt till sången:-). Mammas hjärta smälter!!!!!!!!

Rekord på jobbet:-)

Idag sålde jag rekord mycket på mitt försäljningsjobb, snacka om att man e glad och tacksam till Gud! Sista dagen denna månad jag jobbar där, blir härligt för aprilmånaden:-)

Imorgon bitti åker jag till min bror i Jönköping, ska ha mys, pizza, Seinfeild och packa och flytta en massa, ska bli mysigt att träffa honom, blivit så sällan nu på senare, han ska hämta mig på stationen så drar vi till Ikea å sen hem å packar. Jonna ska vara hos min mormor och morfar som hon älskar och Abbe på dagis (Jonna har ju haft feber så hon får ej gå dit imorgon). Kristofer jobbar natt nu, kommer runt halv nio imorgon så han ska sova:-) Love you baby!

Tänk att man har en sån underbar familj! Va hemma hos mor och far över lunch, de flyttar ju me, mycket på G, men de bor kvar i stan iallafall, som tur e!!!!Sen att ha mormor och morfar här me, min kusin Sarah, ja en massa. Och icke att förglömma 2 snygga bröder här i stan me som är vrål populära morbröder kan jag ju konstatera! Att de orkar me att busa me barnen så länge:-)!

Saknar min svärmor å svärfar, de kommer till sommaren, de är så underbara! Sen svär- syskonen i Uppsala, måste åka dit snart å träffa dem å alla barnens söta kussar:-)!!

Nu ska jag se klart på "ER" innan jag springer ner till tvätten igen:-)

söndag 29 mars 2009

Gamla bilder på skruttisarna:-)



SÖÖÖÖÖTAST I HELA UNIVERSUM!

Jonna hade ont i magen och feber igår och idag så det va bara mamma som åkte till kyrkan, sjöng i losvången. Min kära mormor och morfar skjutsade hem mig, tack för allt ni gör för oss! Familjen Souza, vi tar det en annan söndag vi lovar:-)!
Tack Rakel för promenaden ikväll!
God natt:-)!

lördag 28 mars 2009

Min lilla dotter...!!!

Jonna står i sin fina klänning och fråga sött:

-Mamma får jag leka? och sneglar in på sitt rum.
-Visst, säger jag.
- Tack!!! svarar hon.

Artig liten dotter som känner att hon bör fråga om lov:-)
Tack är nog det ord barnen använder mest.


(visst de är olydiga me:-)!!

fredag 27 mars 2009

Tack alla goa vänner!

Ni är så underbara allihopa:-)!!!

I eftermiddag/kväll har vi varit hemma hos våra fantastiska vänner från Brasilien, familjen Souza. Tack underbara ni för en härlig kväll å god middag. Tack för det goa brasilianska godiset:-)!
På söndag är det vår tur att bjuda igen!

torsdag 26 mars 2009

En personlig grej....

Jag ska dela med mig av en personligt litet dilemma...tänkte det kunde vara bra för mig att skriva det så det syns så att jag kan bättra upp beteendet.
Inför bröllopet vårat 2003 så gick jag ner väldigt mycket i vikt, hade alltid varit småmullig men aldrig haft behovet av att gå ner. Spelade ingen roll att mina kompisar va smala och klagade på att de va "tjocka" jag tog ej åt mig. Tänkte att inför bröllopet kunde det va kul att gå ner några kilo, men när jag insåg att det gick lätt och att kilona rasade av så blev det maniskt. Jag gick tvångspromenade, svälte mig själv, fast jag åt lite godis iallafall men inte så mycket eller så kompenserade jag det med en promenad.
Glömmer aldrig en gång när jag tvingade mig ut, gick långt bort på landet, byxerna hängde. Jag skrev listor och hade sånt tvång i huvet på detta, tänk att man kan bli så upptagen av en sådan sak. Man hade nästan hellre gift sig mullig och sluppit detta beetende. 53 kg var jag nere i, inte superlite men för mig å mitt ansikte va det det:-) På bröllopsresan hade jag panik, va endast typ pizza man kunde äta i Italien, kycklingfileen hällde de olja på. Men det va en liten befrielse för mig att "tvinga" i mig pizza.
Sedan har man försökt hålla uppe en bra vikt, efter 2 år kom jag ur det jobbigaste tankarna angående det. Blev ju bara att man pratade om vikten såfort man träffade nån, man vill få det bekräftat att man fortfarande är fin. Bekräftelse behov helt enkelt!!!Tänk att jag hamnade i detta, innan va jag så säker på mig själv, hade lixom inte alls såna problem me mig själv!

Fått två underbara barn, varit sån befrielse för mig att va gravid, för så kan jag hetsäta och det fastnar bara på gravidkulan:-) Minns när jag fick besked om att jag va gravid me Abbe, hetsätningen va igång på sekunden, godis, ja allt:) Har kämpat ner kilon efter grav men nu står det lixom still.
Nu är man i det stadiet att man lugnat ner sig, blivit mer nöjd med sig själv, men tar ändå illa hand om kroppen.
Jag ska alltid gå ner i vikt, misslyckas och hetsäter. Tänk att man kan behandla sin kropp så fel. Är jättesund en vecka, äter frukost, tycker att naturell youghurt är det godaste som finns meddans andra veckan äter jag delicatobollar till frukst, varma nachos till kvällsmat, finns inga rutiner, dåliga samvetet har jag senare. Men jag är medveten om detta beteende och ska göra nåt åt det. Jag vill bara lära mig äta normalt, få balans, och att strunta i sötsuget och just när man är utråkad att strunta i att äta då. Jag vill inte gå upp i vikt vilket jag gjort det senaste månaderna, smygandes. Men när jag väl är godissugen så lixom tänker jag att "jo, men jag är ju nöjd som jag ser ut":-) Men dan efter känns det jobbigt att kliva i jobbbyxorna som sitter för tajt så att fina ringen runt magen pöser över:-) Vill inte gå ner en massa, absolut inte som förut, men bara lite så att jag känner mig fin och kan ha mina kläder.
Läst endel och det är jättevanligt att när man svälter sig så kan det omvandlas till hetsätning senare. Men detta är ju inte jag, bara ett beteende jag ska ur. Jaja, men skönt att skriva av sig, då blir det lättare att ta sig ur och hålla.

Kram tjejer och ni vet att ni är så fina allihop!

onsdag 25 mars 2009






Gubben lilla har varit sjuk, så jag har varit hemma några dagar, mamma blir lite rastlös och måste göra om, så jag delade av rummet i pojk/flick rum:-) Blev nöjd! Har annars varit riktigt skönt att vara hemma, myst och fått massa goa son-kramar, han är mitt lilla klister, gubben!
Igår somnade Jonna på eftermiddagen vid 16 , hon va så trött så mamma lät henne göra det, vaknade efter 20...hon och jag hade en mysig kväll me varma nachos och levande ljus, pappa jobbade, duktg far å man!

måndag 23 mars 2009

Family




Idag har jag sovit en massa på förmiddagen, försökt iallafall, barnen kommer och drar i en:-) Kristofer sov länge då han jobbat natt. Sedan gick jag och Jonna till Anna å Noel och åt lunch medans barnen lekte så fint, tack Anna för smarrig mat (som vanligt)! Jodie sov så sött hela tiden å Abbe sov hemma me Kristofre, skönt ibland att bara ha de stora barnen å passa:-)

Sedan på eftermiddagen så åkte hela familjen till Ica-Maxi, barnen va trötta men det gick bra (tyckte jag iallafall:-)

Nu har han åkt till jobbet igen, kommer hem vid 8 imorgon, jag sitter här och ska nu följa "ER"!!

Kram

söndag 22 mars 2009

Min man!

Kom hem efter ett pass på jobbet till en städad lägenhet! Är bara för mig att göra det roliga, skura och finslipa som jag tycker är kuligast:-)
Tack älskling! Du är så otroligt duktig med barnen, du har dem nästan mer än mig numera.-) Han va barnvakt åt Agnes me häromdagen:-)

Nu när du är ute i natten och patrullerar i din snygga uniform så ska du tänka på hur mycket jag älskar dig och hur stolt jag är över att få vara din fru!

lördag 21 mars 2009

Ibland är livet lite tungt...

har nån annan varit me om det??:-) Ja, men Gud är trofast å god!

fredag 20 mars 2009

Jobbat:-)

Idag har jag jobbat massvis, 12 timmar igår och samma typ idag:-) Imorgon ska jag på bytardag med två goa tjejkompisar!

tisdag 17 mars 2009



Kom hem efter en seg dag på jobbet till min underbara familj. Jag och Jonna bakade igen:-) Här snålas det inte på kalorierna:-) Blev en kladdkaka med after eight på, hon knäcker äggen så bra, lika bra som jag:-) Gumman fortsatte att baka egna kakor efter, egna recept, lite salt, vatten, pulver och ja, allt, låt fantasin flöda. Minns själv hur jag fick testa att baka eget, va så kul, slutade alltid med att man slängde sörjan:-)
Nu jobbar min man hela natten, jag fick barnen nyss i säng så nu springer jag till tvättstugan snart för att hämta en tvättomgång, måste ju ha nåra rena grejer till barnen på dagis:-)

måndag 16 mars 2009

Abbes två-årsdag i bilder, feb 15






Hjärtat! Grattis i efterskott! Din favoritsång är just "Vi gratulerar" sjöng den senast idag, du klämmer i på hurra hurra hurråååååå:-) Jag älskar dig! /mamma

söndag 15 mars 2009

Schlagermys med Hussarna

Måste ju bara säga att vi hade en underbar schlagerkväll me Sara å Samuel. Abbe somnade tidigt, vi gjorde kyckling tacos me massa dipper. Jonna somnade halvvägs igenom. Värsta lugna kvällen, förutom oss:-) Åt massa gott. Spelade melodifestivalen spelet efteråt. Sedan avslutade vi natten me "Yes Man" me Jim Carrey, så det blev sent men otroligt kul, tack familjen Huss!

Oki????

Vet ni vad jag fick i brevlådan häromdagen? Jo, ett brev från LOKG (mitt gamla gymnasium) jag är tydligen skyldig dem en bok...har ej lämnat tillbaka:-) Efter 6 år...nu kom det:-)?????bara å pröjsa då..va nån tyskabok tror jag...hehehe

JA!!!!!!!!

Nu har vi chans i Eurovision igen, tack svenska folket!

torsdag 12 mars 2009

Baka, Amy Diamond och stilig man:-)


Idag hämtade familjen mig från jobbet vid 16. Åkte till Ica Maxi å handlade, hade noll typ i kylskåpet:-) Påväg hem tjatade Jonna om att få lyssna på en av hennes idoler Amy Diamond som hon alltid ska lyssna på i bilen, då vi sa nej denna gång sa hon:
-Jag älskar bara musik, jag älskar musik!
Sedan medgav hon att hon älskade oss plus musiken, skönt å höra:-)
Jag och barnen bakade ikväll, en kokoskaka och en choklad sockerkaka, hade varsin bunke och blandade med, så duktiga kockar så.
Min man har börjat securitas nu, går bredvid, tar me ett stiligt kort:-) Mums!
Jag saknar er Anna och Rakel, hängde jämt på dagarna ju, åt hos varandra, nu e det en massa jobb, men jag kommer snart och äter er ur husen:-)!

måndag 9 mars 2009

En gosig höstdag 2008













Nu är det några da´r sen...

Ja, nu har det gått några dagar sedan sist. Jag har varit och är fortfarande superslut. Jobbat lite förmycket:-) Varit lite sjuka, Jonna igår stackars, ont i magen, feber.

Finally Lördag gick jättebra både fre och lör, rekordmånga!!!Underbart!
Barnen var med i fredags, fick hjälp av min mormor och morfar med dem medans jag sjöng. Kristofer va så duktig me som värd!
Han har varit hemma hela förra veckan med barnen, de har haft så mysigt!

Jonna och Abbe har sjungit idag en massa, Abbe sjöng i mickstativet och sedan bugade han sig:) Jonna sjunger Carolas blå skiva me evighet, hon kan ju alla texter:-) Melodifestivalen är ett "stort tjat" från henne nu, ska se alla igen på datorn hela tiden:-)
Nu ligger Abbe-gos och sover här i soffan och Kristofer och Jonna är ute och köper jobbskor till honom, han ska ju börja på securias å då ska man ha special dojjor:-) Vi bad Jonna klä på sig ordentligt innan de skulle gå, när hon kom in i rummet och visade kunde jag å Kris inte hålla oss för skratt knappt...vilken kombination:-) Men hon såg så stolt ut och med vinterjackan på så gick det jättebra:-)

Ska avsluta me vad hon sa om Abbe i lördagskväll:
- Du är det bästa jag har!

onsdag 4 mars 2009

Mys dag

Idag va jag på jobbet mellan 8-12, gick jättebra. Sedan gick jag hem från stan och överraskade lilla familjen me tidig hemkomst och glass:-) Barnen lekte otroligt bra tillsammans, jag och Kristofer va som förundrade, jag halvsov i kontoret och han satt vid datorn, de lekte doktor me mig oxå, båda skulle prompt stoppa in leksakstempen i mun på mig:-( blä!:-)

Sedan åkte Kristofer till kyrkan för att ha genrep med Finally Lördag. Jag och barnen va ute och gick, de geggade ner sig i en backe, hjälp, men det är bara att tvätta, det e ju kul att gegga nån gång. Gick till affären, sedan gick vi hem och gjorde köttfärspizza. Vid läggdags kikade vi i en bok sedan somnade Jonna själv (hon vill ha taklampan tänd så jag väntade med att lägga Abbe) jag och lill-pysen satt uppe och åt apelsin och kollade på Doctor Phill, men nu slumrar även han sött,
gick på 2 min då jag sjöng "Nu i ro slumra in":-) Annars är jag apdålig på att sjunga vaggvisor, glömmer.

Ska ner och tvätta vid 9, sedan ska väl jag och mannen plöja lite 24 avsnitt:-) Eller American Idol, men vi har ej nåt nytt avsnitt där än. Kristofer är hemma med barnen denna vecka då han ej har börjat jobba än, skönt för barnen att ej gå på dagis.

måndag 2 mars 2009

Full Rulle

Nu är det full rulle hela veckan!
Jag kom precis hem från jobbet på relaxen. Sedan är det skifte mellan jobben, hela dagarna i veckan, även lör å sön:-) Varje kväll är bokad, kyrkövning, sång osv, inför Finally Lördag på fre å lör. Kristofer är ju värd, jag sjunger, ska även göra en duett me Annie:-) Kul! Barnen får haka på i tempot, de får va me på de kvällar vi är i kyrkan, tycker det e kul, men på lör ska mormor ha dem.
Nu när jag kom hem hade mannen sövt barnen, tog 1½ timme för Abbe att somna:-) Kristofer höll på att städa och gjort chocklad mousse:-) Jag Älskar Dig!

söndag 1 mars 2009

Abbisen sjunger

Ja, vi vet att Jonna sjunger och lär sig låtar på ett ögonblick, men det visste vi inte riktigt med Abbe. Men ikväll när han satt framför Eldorado filmen, så sjöng han me så gott han kunde på intromusiken, alltså, man smälter.
Han pratar ju inte mycket, förutom sitt jätte utvecklade egna språk som han babblar me hela dagarna:-) Men ikväll sa han tittut flera gånger, sagt det förut me, men nu va det mer, satt även och försökte räkna me mig, ett och sju gick bra, sju lät som sjuuuuuuuuuuuuuu. Man kan fråga honom om han är törstig osv så svarar han, JÅ! GODIS!

Ögonen blundade

Jonna vaknade 03:30 inatt, pigg, skulle se på film, jag satte på, gav välling sen slumrade jag i soffan. På morgonen frågade jag om hon sovit nåt sedan under natten?-Nej det har jag inte, men mina ögon blundade lite! (eller sov lite) minns inte exakt hur hon sa, så sött!!! Kunde inte erkänna att hon faktiskt inte varit vaken hela natten.